Cei care doresc să scadă în greutate, fie din raţiuni pur estetice, fie medicale, trebuie să ştie că nu regimul de slăbire temporar este soluţia pentru problemele lor, ci un stil de viaţă echilibrat.
‘’Recomand pacienţilor care doresc să slăbească să respecte cinci mese pe zi, să ia cina până în ora 20 şi să includă anumite alimente’’, spune medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică pentru Ce se întâmplă, doctore?
Iată care sunt, în opinia specialistului, alimentele care pot face minuni într-o dietă!
Afinele sunt o sursă de antioxidanţi, calciu, zinc, dar şi vitaminele A şi C care asigură aportul necesar de minerale şi vitamine. Totodată, au un conţinut ridicat de fibre şi ajută la îmbunătăţirea digestiei şi stimulează arderea grasimilor. Pot fi consumate la micul dejun sau drept gustare.
Ouăle sunt o sursă importantă de proteine. Pot fi servite sub formă de omletă sau fierte. Sunt ideale la micul dejun sau la cină alături de o salată.
Fulgii de ovăz reprezintă soluţia ideală pentru micul dejun. Pot fi consumate împreună cu un iaurt slab, sub 2 % grăsime, dar cu limitare cantitativă la 1-2 linguriţe.